Category

Nezaradené

#bymarketa – Nová detská izba/New kids room

0

Lokalita/miesto: Trebisov

Investor: sukromna osoba

Rok: 2015

 

Klient požadoval re-dizajn detskej izby. Dôvod bol jednoduchý, deti rastú a úložného priestoru je málo. K tomu aj požadované súkromie. Izba je pre dve dievčatá. Pôvodná izba už nevyhovovala.

Navrhla som jednoduché riešenie interiéru za dostupnú sumu. Nový náter dá priestoru malej izby nový nádych. Rozdelila som jemne priestor na pracovnú časť a relaxačnú. Ponechala som pôvodné pracovné stoly ale vymenila stoličky za ergonomické. Pridala som zopár políc na knihy. Postele pôvodné sme vymenili za rozkladaciu posteľ s úložným priestorom. Pri posteli som navrhla ďalšie police na knižky a hračky. Túto stenu som zvýraznila a to ružovou farbou. Pribudla plocha čiernej tabule, na ktorú si kočky môžu písať odkazy. Skriňa pri okne perfektne poslúži na odloženie všetkých dievčenských šiat. Centrálne svietidlo som doplnila o svietidlá nad pracovným stolom a pri skrini. Cenovo dostupné. Ešte jedno pri tabuli. Doplnkové lampy som navrhla pri posteli aby mohli kočky čítať večer pred spaním a na pracovných stoloch. Ako bolo centrálne svietidlo tam som navrhla závesné kreslo. Všetky tri dámy boli z tohto nápadu nadšené. Izbu rozžiari nový koberec.

 

Rekonštrukcia rodinného domu

0

 

 

Lokalita/miesto: Košice, KVP

Investor: súkromna osoba

Rok: 2012/2013

 

Rekonštrukcia rodinného domu

Klient si kúpil dom, ktorý sa rozhodol celý vrátane záhrady zrekonštruovať. Zároveň sa robila na celom dome nová fasáda. Nerekonštruovala sa strecha, na ktorú sme umiestnili solárne panely.

Dispozícia domu je netypická a nepríliš vhodná. Celý dom má síce tvar štvorca, ale všade má zrezané rohy,  v izbách vzniká aj 4-5 podobných rohov, ktoré však nie sú v pravom uhle. Celá rekonštrukcia bola tvrdým orieškom, ale urobili sme ju najlepšie, ako sa dalo.

Po dlhých debatách s klientom sme zistili, že stávajúci priestor je pre jeho štvorčlennú rodinu  nevyhovujúci. Architektonicky sme dokázali priestoru vnuknúť osobitosť niekoľkými prvkami robenými na mieru aj vhodným osvietením. Takmer celé vybavenie bytu je riešené na zakázku. Bolo nutné si poradiť aj s nečakanými skutočnosťami, ako bolo napríklad netypické riešenie nosného stĺpu na 2NP, kde sme po odhalení zistili, že vlastne nespĺňa nosnú funkciu. Museli sme masívny prvok nahradiť oceľovým vyľahčeným stĺpom.

Z pôvodného interiéru sa  v dome uchovalo len zaoblené schodisko, na ktorom sa upravovali drevené schodnice, madlo a zábradlie. Celé schodisko sme podsvietili a ako zábradlie schodiska sme využili technický prvok – kovové lanká. Madlo na schodisku je umeleckým dielom Paula Bradovky a je vytvorené z preglejky.Pre tlmenie zvuku krokov, ale aj z estetického hľadiska, sme zvolili pokrytie celej plochy schodiska kobercom. Všetky obrazy, ktoré sú v interiéri, sú majiteľovou zbierkou. Len sme ich vhodne umiestnili po dome.

1. nadzemné podlažie

Hneď pri vstupu do domu postrehnete, že klient má rád umenie, pretože tu môžete vidieť zaujímavé obrazy a sochy, ktoré sú rozmiestnené po celom priestore. Oproti dverám sme na stenu navrhli tapetu, ktorá sa vyrábala ako čiernobiela fotografia. Niektoré obrazy boli prerámované. Zaujímavým prvkom je aj lavica potiahnutá pravou kravskou kožou. Celý interiér domu je vo svetlých tónoch, schodisko sme urobili tmavé, aby sa potlačila jeho dominanta. Na prízemí sa nachádza sauna, kúpeľňa pre hostí, hosťovská izba a dva veľké walkin šatníky. /Walkin Šatník znamená, že je to miestnosť do ktorej vieš vojsť, s regálmi a úložným priestorom, šatníkom./

2. nadzemné podlažie

Na druhom podlaží sa vybúrali priečky, navrhla sa nová poloha kuchyne v integrácii s obývacou izbou. Spojovacím a zároveň dominantným prvkom na tomto podlaží je krb, ktorý je celý zavesený na závesnej konštrukcii a za ním je skrytý nosný oceľový stĺp pre podlažie. Toto riešenie sme použili preto, aby po zbúraní priečok nemohlo dôjsť k oslabení konštrukcie domu. Zaujímavým estetickým prvkom je obloženie kozubu panelmi z bieleho skla a jeho podsvietenie.Kuchyňa má dostatok úložného priestoru. Vzhľadom na dispozíciu vznikol varný ostrov s digestorom s osvetlením. Gazdinká tak nie je otočená pri varení chrbtom k rodine, ale priamo vidí, čo sa v dome deje. Pribudla veľká špajza, zväčšili sme kúpeľňu. Tieto priestory sú od stávajúcej obývacej izby oddelené celopresklennou bezpečnostnou nepriehľadnou stenou. Všetok nábytok v interiéri bol opäť robený na mieru.V obývacej izbe dominuje kamenný obklad, ktorý si klient vybral sám v lome.Inštalovali sme nové podlahy do celého domu.  Volili sme účelové a dizajnové svietidlá. V obývacej izbe nad kávovým stolíkom je napríklad svetlo  z preglejky. Z takého istého materiálu je aj svietidlo nad kuchynským stolom.Na tomto podlaží sa nachádza aj spálňa rodičov. Majitelia majú samostanú kúpeľňu s dvojumývadlom a walkin sprchou. 

3. nadzemné podlažie

V podkroví sa nachádzajú dve detské izby, kúpeľňa a samostatná toaleta. Na stenách detských izieb sú z veľkej časti nátery vo farbách, ale aj tapety. Vzhľadom na dispozíciu domu a to, že sme v podkroví využili priestor sedlovej strechy, vznikla možnosť vytvoriť v najnižšom bode miestnosti šatník. Izby pre deti nie sú robené podľa módy, ale podľa potrieb detí. Deti rastú, tak je aj prispôsobený nábytok a úložný priestor. Použili sme funkčné osvetlenie a kde bolo možné, odhalili sme drevené trámy,Kúpeľňa je priestranná, s dvomi umývadlami a dostatočným úložným priestorom. Iba v tejto kúpeľni sme zachovali pôvodnú vaňu, pribudla sprcha walkin, ktorú v tomto priestore s umývadlami oddeľujú posuvné sklenené bezpečnostné dvere.

Terasa

Klient si objednal záhradného architekta pre úpravu záhrady, realizovala sa úprava zelene a chodníky, postavil sa prístrešok pre auto od talianského dodávateľa. Rekonštruoval sa aj pôvodný bazén, podlaha na terase a pribudol altánok.Zaujímavým dekoračným prvkom v celom dome sú rolety nainštalované presne na daný rozmer okien, ktoré sú látkové a veľmi jednoduché na manipuláciu. Zabezpečovali sme komplet dodávku materiálov do interiéru. Návrh nábytkovej časti je riešený na mieru. Dodávatelia boli prevažne zo Slovenska, ale aj z Talianska. Oslovili sme umelcov na jednotlivé dekoračné prvky, ako madlo, zadnú časť krbu, oproti je zrkadlo s dizajnovými komponentami z preglejky. Alebo noha na lavici vo vstupe, ktorá je robená taktiež na mieru z preglejky.Interiér celého domu je dobre esteticky zladený, útulný a príjemný. Celá rekonštrukcia domu trvala jeden rok.

Tu je spolupraca s Paul Nadabula Bradovka and his  pilar for stairs and also here.

Please check this out reconstruction of house

 

#bymarketa – rekonstrukcia stareho bytu Z

0

dsc_2389please visit this page

 

Lokalita/miesto: Kosice, Centrum

Investor: sukromna osoba

Rok: 2012/2013

#bymarketa – Rekonstrukcia foyer

1

Lokalita/miesto: Kosice, Centrum

Investor: sukromna osoba

Rok: 2014

Klient sa rozhodol vstupny priestor uplne zmenit, bolo potrebne vela ulozneho priestoru na malom priestore cca 5m2. Vstup ma vysoky strop a je to atypicky priestor. Vyklenok a nerovne steny.

Pribudol priestor pre topanky, vesanie a sedenie. Zrkadla na jednej strane zvacsili nesumerny priestor a zvyraznili jeho originalnost. Ulozneho priestoru je dost aj pre dalsie prirastky do rodiny. Ked vojdete do tohto bytu, vo vstupnom priestore Vas oslni originalny vkus majitela a to jednoduchym originalnym umenim rovno oproti dveram. Klienti maju radi prirodu.